Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Підозрювану у незаконному збагаченні нардепку з Миколаївщини взяли на поруки Кім та Арахамія

Підозрювану у незаконному збагаченні нардепку з Миколаївщини Ірину Кормишкіну взяли на поруки Давид Арахамія та Віталій Кім. Цей запобіжний захід ВАКС застосував щодо підозрюваної строком на два місяці. 

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Так, щодо Ірини Кормишкіної застосували запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Поручителями виступили голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія та голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. Останній пояснив, чому вирішив взяти на поруки Ірину Кормишкіну:

«Є презумпція невинуватості, по-перше. А по-друге, я її знаю років 20, ще коли вона працювала у бізнесі та страхуванні. Тож вона не переховується від слідства, слідство розбереться, хто винний, і я тут не буду нічого коментувати. Я знаю, що це дозволить їй далі працювати, і вона не буде ухилятись від правоохоронних органів. Вона зараз повноцінно співпрацює зі слідством, надає всі документи. Я вважаю, що це і дало змогу звільнити її на поруки», — розповів Віталій Кім в ефірі каналу «Ми-Україна».

Тож на Ірину Кормишкіну суд поклав виконання процесуальних обов’язків, а саме здати закордонні паспорти, утримуватись від спілкування з особами, які фігурують у справі, а також повідомляти правоохоронців про зміну місця роботи та проживання. Цей запобіжний захід призначили на строк у два місяці. 

Нагадаємо, раніше редакція «Антикорупційного виміру» повідомляла, що протягом 2021-2022 років народна депутатка незаконно збагатилась на понад 20 мільйонів гривень. За ці гроші вона згодом через юридичну особу придбала будинок поблизу Одеси, де наразі й мешкає. 16 жовтня 2024 року їй повідомили про підозру у незаконному збагаченні. 

Читайте також: Депутатка від Миколаївщини увійшла у десятку найбагатших нардепів за 2023 рік

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір