Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розкрадання на відновленні енергоінфраструктури Одещини: підрядники постануть перед судом

У справі про розкрадання 3,7 млн грн на відновленні енергоінфраструктури Одещини після ворожих обстрілів прокуратури скерували до суду обвинувальний акт. Перед судом постануть двоє керівників підрядних компаній. 

Про це повідомляє Прокуратура Одеської області. Нагадаємо, підозри у цій справі були вручені наприкінці березня поточного року. 

Керівникам підрядних підприємств висувають звинувачення у заволодінні державними коштами та службового підроблення. Мова про кошти виділені на відновлення енергетичної інфраструктури регіону, яка була пошкоджена через ворожі обстріли взимку минулого року.

Для ліквідації наслідків ракетних обстрілів НЕК «Укренерго» уклало договір на здійснення будівельно-монтажних відновлювальних робіт електричного обладнання. Підрядник мав виконати роботи з демонтажу та переміщення двох автотрансформаторів для заміни пошкоджених та їх підключення.

До виконання робіт підрядник залучив ще одну організацію. Субпідрядник мав опікуватися залізничними перевезеннями. Зазначається, що підрядник залучив раніше знайомого директора логістичної компанії, з яким мав договір транспортного експедирування.

Слідчі вважають, що ці двоє керівників, достеменно знаючи, що автотрансформатори вже перевезено територією Одеської області, вказали в документах ціни на міжнародні переведення, яких не здійснювали. За не існуючі міжнародні перевезення вони отримали з бюджету понад 3,7 млн грн. 

Прокуратурою пред’явлений позов для відшкодування завданих державному підприємству збитків. 

Фото: Прокуратура Одеської області

Читайте також: Відновлення поза законом: Одещина

Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

  1. […] Лише 19 серпня цього року стало відомо, що у цій справі до суду передали обвинувальні акти стосовно двох керівників підрядних компаній. У […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір