Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі відремонтують центр матері та дитини: Проєкт замовили у фігуранта кримінальної справи

Будівлю Українського медичного центру реабілітації матері та дитини на вулиці Маріїнська невдовзі мають почати ремонтувати. Зокрема, в одному з корпусів буде проведено капітальний ремонт фасаду та покрівлі. Проєктувати ці роботи довірили фірмі, яка фігурує в кримінальному провадженні про зловживання та розкрадання на ремонтах медустанов в Одесі під час пандемії.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Державний заклад «Український медичний Центр реабілітації матері та дитини Міністерства охорони здоров’я України» уклав угоду з розробки проєктної документації для капітального ремонту фасаду та покрівлі будівлі на вулиці Маріїнська, 3 в Одесі. Проєкт ремонту обійдеться 597 987,29 грн. Згідно з договором, кошти на це були виділені з муніципального бюджету на сесії 26 червня 2024 року в рамках цільової програми «Здоровʼя» на 2024-2026 роки Одеської міської ради.

Проєкт ремонту буде розробляти ТОВ «Скайстрой». Власником цієї фірми є мешканець Одеси з Житомирщини Максим Панік, який донедавна був ФОПом та здійснював авторський нагляд за ремонтами для Управління капітального будівництва Одеської міськради. Директор фірми – Анатолій Штепа. Раніше він також керував фірмою «Кінап-Груп» (стара назва «Івкомстрой»).

За інформацією видання Громадське Слідство ТОВ «Івкомстрой» колись володів колишній заступник начальника управління охороні об’єктів культурної спадщини Одеської облдержадміністрації Валентин Євдокименко. Фірма мала ж саму юридичну адресу, що й Управління капітального будівництва Одеської міської ради – м. Одеса, вул. Комітетська, 10а. 

А ще ТОВ «Скайстрой» та «Кінап-Груп» фігурують в матеріалах кримінального провадження № 42022000000001625 від 17.11.2022р. про розкрадання бюджетних коштів та зловживання владою в змові з чиновниками Управління капітального будівництва Одеської міської ради. Йдеться про справу, яку розслідують правоохоронці, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю та Офіс Генерального прокурора.

З матеріалів провадження відомо, що обидві фірми правоохоронці вважають повʼязаними з ТОВ «Будівельна компанія «Антаро Білд» та ТОВ «Кріопром Газ Ізмаїл». Слідчі вважають, що в змові з чиновниками УКБ ОМР фірми безпідставно внесли до актів виконаних робіт з реконструкції системи киснепостачання, встановлення кисневих станцій для КНП «Міська клінічна інфекційна лікарня» та КНП «Міська лікарня № 8» в Одесі, суми податку на додану вартість за постачання медичних генераторів кисню, хоча ПДВ на них на той час не було. Це заподіяло бюджету міста збитки. 

Раніше редакція «Антикорупційного виміру» писала, що в рамках схожої справи за матеріалами БЕБ почнуть судити колишнього начальника одеського УКБ Бориса Панова. Подробиці справи можна прочитати тут.

Доречі, Український медичний Центр реабілітації матері та дитини МОЗ України наразі очолює колишня директорка Департаменту охорони здоровʼя Одеської ОВА Наталія Одарій-Захарʼєва. За часи її роботи в департаменті приватна фірма отримала в оренду на 49 років корпуси Одеського онкодиспансеру.

Читайте також: Фірму колишнього місцевого депутата на Одещині підозрюють у численних змовах на торгах

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір