Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Що відбувається в місті та області в середині листопада

Протягом тижня, що минув, редакція видання «Антикорупційний вимір» провела моніторинг публічних закупівель, корупційних скандалів та справ з виділенням землі. Подаємо стислий огляд найцікавіших матеріалів.

Спроба забудови прибережної зони. У центрі Кропивницького на міській набережній 15 листопада з’явився паркан. Мешканці обласного центру забили на сполох через ймовірну забудову прибережної зони. «Антикорупційний вимір» з’ясував, що ділянку, яку у 2008 році Кіровоградська міська рада безоплатно передала під будівництво будинку, у 2023 році придбав місцевий підприємець Артем Андрущенко, який на останніх місцевих виборах невдало балотувався від ОПЗЖ. Також ми дізналися, що нині прокуратура через суд намагається повернути ділянку у власність міста, адже земля в прибережній зоні, схоже, виділена з порушенням.

Після того, як підприємець звів паркан, прокуратура порушила за цим фактом кримінальне провадження. Адже нині діє судова заборона на забудову ділянки до вирішення судового позову по суті. А у міськраді Кропивницького відхрестилися від того, що надавали будь-які дозволи на будівництво. Водночас юристи міськради чомусь за скільки років не подумали про виправлення помилки депутатів попереднього скликання й не ініціювали судовий позов задля повернення ділянки у комунальну власність.

«Своєчасний» ремонт туалетів в облраді. Схоже, на кінець року Кіровоградська облрада включилася в освоєння залишків бюджетних коштів та замовила собі ремонт. Зокрема, на 800 тисяч в будівлі облради мають відремонтувати 4 санвузли, вікна й двері. Примітно, що освоювати кошти буде фірма, яка засвітилася у кримінальних провадженнях щодо розтрати бюджетних коштів.

300 доларів за «білий» квиток. Штраф у 42 тис. грн отримав оператор військового обліку, який згодився допомогти ухилянту. За довідку про непридатність до військової служби посадовець отримав 300 доларів. Він визнав провину та уклав угоду зі слідством, тож суд пройшов оперативно. Втім, хто «малював» довідку в медзакладі, слідство замовчує.

Бізнес на мерцях. В Олександрії на Кіровоградщині завідувач патологоанатомічного відділення з медсестрою брали гроші з родичів померлих за оформлення документації, яка має видаватися безоплатно. Також підзаробляли на додаткових послугах бальзамування, косметолога тощо. Їхню справу відправили до суду.  

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір