Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеського воєнкома Борисова затримали повторно на виході з СІЗО

У Києві затримали колишнього начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова після того, як він вийшов із СІЗО під заставу у 12 мільйонів гривень. Правоохоронці отримали інформацію про наміри підозрюваного переховуватись від слідства, а також вручили йому нову підозру. 

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. Так, 28 травня у Києві на виході із слідчого ізолятора повторно затримали одеського ексвоєнкома Євгена Борисова. Нагадаємо, 24 липня 2023 року його затримали за підозрою у незаконному збагаченні й обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 150 мільйонів гривень застави. 

Та згодом суд зменшив розмір застави. Тож до травня цього року він перебував у СІЗО, доки за нього не внесли 12 мільйонів гривень. Та не встиг Борисов покинути стіни слідчого ізолятора, як його повторно затримали. ДБР отримали інформацію, що підозрюваний після виходу під заставу планував переховуватись від слідства й поїхати з країни. 

Разом з тим Євгену Борисову повідомили нову підозру у легалізації незаконних доходів на суму понад 142 мільйона гривень. Крім цього, проти Борисова порушено кримінальне провадження за підозрою в ухиленні від військової служби шляхом обману, в нез’явленні на службу без поважних причин, й у набутті активів, які перевищують законні доходи. За цими статтями йому загрожує до 10 років позбавлення волі. 

Зазначимо, щодо Євгена Борисова вже завершили досудове розслідування. Після публікації у ЗМІ матеріалу про нерухомість Борисова в Іспанії, в ОК «Південь» пообіцяли провести службове розслідування. Однак, за результатами перевірки командування не знайшло причин для відсторонення посадовця. Тоді за дорученням Офісу Президента діяльність Борисова почали «вивчати» в ДБР.  

В результаті співробітники ДБР оголосили про підозру Євгенію Борисову. Але на той момент він, як повідомляли правоохоронці, встиг сховатися. Дві доби його шукали. 24 липня Борисова затримали поряд з будівлею Головного управління ДБР в Києві. Наразі він перебуває під вартою.

Також щодо Євгена Борисова відкрили окреме кримінальне провадження щодо його нез’явлення та ухилення від військової служби. Щодо цього факту розслідування триває. 

Журналісти «Антикорупційного виміру» раніше повідомляли, що родичі Євгена Борисова намагалися вивезти з країни доказ

Читайте також: ДБР в Іспанії обшукало віллу та офіс одеського воєнкома Євгена Борисова

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

  1. […] Спочатку його заарештували одразу після того, як він вийшов із СІЗО під заставу у 12 мільйонів гривень. Правоохоронці отримали інформацію про наміри […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір