Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: Все, що відбувалося на Миколаївщині цього тижня

Тиждень на Миколаївщині був насичений подіями. Цього тижня новин про корупцію, зокрема про закупівлі, де з великою ймовірністю без корупції не обійшлося, набагато більше, ніж новин про боротьбу з корупцією, затримання, підозри та вироки. 

Новини закупівель 

Як з’ясував протягом минулого тижня «Антикорупційний вимір», у селі Костянтинівка Миколаївської області уклали угоду на послуги монтажу модульних захисних споруд для цивільних вартістю майже 165 тис. бюджетних грн. Роботи буде виконувати одеське ТОВ «Газ-буд», яке «засвітилось» у кримінальному розслідуванні.

«Газ-буд» регулярно отримує бюджетні підряди – станом на зараз компанія уклала договорів на загальну суму 11,7 млн грн. Переважну більшість угод компанія «Газ-буд» отримала в рамках неконкурентних процедур. За географією – це Одеська, Миколаївська та Черкаська області. При цьому ТОВ «Газ-буд» фігурує у кримінальному розслідуванні щодо привласнення бюджетних коштів під час реконструкції шлюза-регулятора на каналі «Репіда» в Одеській області.

Крім цього без проведення відкритих торгів управління інфраструктури Миколаївської обладміністрації підписало угоду на закупівлю 311 кубічних метрів бетону. Ціна на продукцію виявилась завищеною. Сума угоди складає 1,6 млн бюджетних грн. Таким чином, один кубічний метр бетону обійдеться платникам податків у 5,2 тис. грн. 

Водночас на ринку кубічний метр бетону класу В35 (М450) – саме такий бетон і закупили миколаївські чиновники – коштує близько 3,5 тис. грн. Тобто переплата складає понад 500 тис. бюджетних грн. І це за умови вартості бетону в роздріб, оптова ціна – ще дешевша.

Тим часом Адміністрація Корабельного району миколаївської міськради вчергове віддала бюджетний підряд депутату з Миколаївщини Олександру Бучку. Так, відомство уклало угоду з ФОП «Бучко О.М.» на проведення поточного ремонту адмінбудівлі після ракетних обстрілів росії. Вартість робіт, що включають заміну вікон і дверей, складає майже 200 тис. бюджетних грн. 

При цьому ФОП «Бучко О.М.» і ще одна компанія підприємця «Злата буд-м» регулярно отримують бюджетні підряди. Так, ФОП «Бучко О.М.» уже уклав угод майже на 25 млн бюджетних грн, а ТОВ «Злата буд-м» — ще на 24 млн. Примітно, що більшість укладених угод є неконкурентними. Крім цього гроші з бюджету також отримує батько Олександра Михайло Бучко, ФОП якого вже підписав угод на 24,8 млн бюджетних грн.

Департамент містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОДА підписав два договори із ТОВ «Південьбуд Миколаїв Лтд» щодо реконструкції лікарні у місті Баштанка на загальну суму 311 мільйонів гривень. У кошторисах ціни деяких будматеріалів виявились вищими від ринкових, з’ясували журналісти

Новини правоохоронних органів 

Посадовиці Державної виконавчої служби на Миколаївщині повідомили про підозру у розтраті понад 4,4 мільйона гривень. Правоохоронці вважають, що посадовиця підробила платіжні доручення та перерахувала з рахунків Державної виконавчої служби на рахунки фізичних та юридичних осіб, які не є сторонами виконавчих проваджень, понад 4,4 мільйона гривень. 

Посадовців «Укрзалізниця» та працівників приватного підприємства викрили на заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах. Під час ремонту тепловоза до акту виконаних робіт вони внесли неправдиві дані про те, що нібито замінили запчастини двигуна. Та натомість підозрювані заволоділи понад 1,6 мільйонами гривень державного підприємства.

Вознесенська міськрада уклала договір з підрядником на виконання капітального ремонту дороги. Водночас Антимонопольний комітет встановив, що підрядник виграв торги, вдаючись до нечесної конкуренції. Прокуратура вимагає від виконавця робіт повернути до держбюджету понад півтора мільйона гривень. 

Новини з судів 

У Миколаївському апеляційному суді прокурори виграли справу щодо тимчасового керівника сектору кримінальної поліції у Вознесенську. Суд попередньої інстанції визнав винним правоохоронця у корупційному злочині, а апеляція підтвердила винуватість полісмена. 

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір