Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Що писали у переддень і на початку нового року

«Антикорупційний вимір» підготував огляд матеріалів, щодо Кіровоградщини, які публікувалися у переддень та на початку нового 2024 року.

Вирок депутатці за земельні махінації. Світлана Павленко, яка перебуваючи на посаді керівниці відділу земельних відносин Заваллівської селищної ради Голованівського району, вимагала від підприємця хабар, визнана винною у зловживанні службовим становищем. Павленко є депутаткою Голованівської райради, обрана від ОПЗЖ. Суд присудив їй штраф.

Розіграли спецдозвіл. Спецдозвіл на користування надрами Сухокліївського гранітного кар’єру, що поблизу Кропивницького, отримало ПП «Стройкерамика». Іншим учасником торгів була пов’язана фірма, яка спершу запропонувала 17 мільйонів гривень за спецздозвіл, а коли її визнали переможцем, відмовилася підписати протокол торгів. Тому перемогу отримала «Стройкерамика», цінова пропозиція якої була лише 3 мільйони гривень.

Адресні вказівники по 8 тисяч. Виконавчий комітет Фортечної районної у місті Кропивницькому ради 16 листопада уклав з ТОВ «Рекламне агентство Рік» угоду вартістю 97,2 тис. грн на виготовлення адресних вказівників. Вартість одного становить 8100 грн. Підприємство належить місцевій підприємиці Анні Волковій. Її батько Ігор Волков є депутатом Кіровоградської облради від «Слуги народу». А директорка фірми є депутаткою Фортечної райради.

Зловживання в колонії. На Кіровоградщині представника столичного ТОВ підозрюють у корупції. Правоохоронці стверджують, що підрядник за хабар службовцям колонії намагався приховати факт поставки неякісного вугілля та його недостатньої кількості.

Хабарництво у Держгеокадастрі. До суду передали справу керівниці відділу територіальних органів Держгеокадастру на Кіровоградщині, її батька та державного реєстратора. Усіх трьох звинувачують в незаконних оборудках з комунальною землею.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір