Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: Що відбувалося на Одещині в перший тиждень 2024 року

Перший тиждень після новорічних свят не надто багатий на події. Проте відбувалися і цікаві закупівлі, і затримання, і вручення підозр і звітування про скасування тендерів. Про все це читайте в огляді.  

Цікаві закупівлі на Одещині 

Як з’ясувала редакція, компанія Торговий дім «Роял Груп», що належить синам колишнього депутата Одеської міськради та дружині ексректора ОДУВС обладнає майданчик для генератора для Господарського суду. Закупівлю провели без використання електронної системи. Роботи на понад 77 тисяч гривень компанія зголосилася провести за три дні. 

А от депутат Роздільнянської районної ради від ОПЗЖ Андрій Коваленко за останні роки став улюбленим постачальником продуктів місцевої лікарні та вцілому на окрузі, від якого його обрали. В лікарні не використовують електронну систему закупівель, щоб скуповуватися у депутата

Відміна тендерів 

В Одеській ОВА відзвітували: за три місяці існування робоча група при Одеській ОВА «Прозорість і підзвітність» скасувала тендерів на загальну суму майже 360 мільйонів гривень. Також група працювала над необгрунтованим завищенням цін на тендерах, що дало змогу зекономити майже 6 мільйонів бюджетних коштів, стверджують чиновники. 

Затримання

Старшого державного інспектора Укртрансбезпеки в Одеській області затримали за звинуваченням в корупції. За версією правоохоронців, він налагодив пропуск перевантажених автомобілів за гроші. 

Також правоохоронці затримали заступника голови міської ради на Одещині під час отримання хабаря. Його підозрюють в організації схеми отримання відкатів з підрядників. 

Вручення підозр

В Одесі повідомили про підозру посадовцю міської ради, головному спеціалісту комунальної установи «Муніципальна служба розвитку торгівлі». Слідство вважає, що він організував схему зі систематичними поборами від стихійних торговців. 

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір