Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Про що писали наприкінці лютого

Пропонуємо стислий огляд публікацій про корупційні історії та закупівельні ляпи на Кіровоградщині, які виходили протягом минулого тижня.

Розшук латифундиста. Сергія Тарасова, відомого агропідприємця з Кіровоградщини, консула Литви у Кропивницькому та спонсора виборчої кампанії «Слуги народу» в регіоні оголосили у розшук. Судячи з даних на сайті МВС, у розшук його подало управління СБУ в справі про шахрайство, легалізацію коштів, зловживання службовим становищем. Варто додати, що раніше ми писали – холдинг Тарасова засвітився у кримінальному провадженні про схему виведення сільгоспземель із держвласності.

Прокуратура VS Табалові. У Кропивницькому прокуратура оголосила «вендетту» відомій родині політиків-бізнесменів Табаловим. Наближені до них фірми є багаторічними постачальниками молочки та інших харчів до шкіл і садочків міста. Та лише зараз прокуратура вийшла з публічними звинуваченнями у поставці спреду замість масла. Цілий прокурор області коментує журналістам про збитки у сумі 200 тисяч гривень. Хоча роками журналісти писали про багатомільйонні заробітки цих підприємств, які, по суті, зайняли монопольне становище в місті по поставкам для управління освіти.

Підозра колишній податківиці. Співробітницю податкової інспекції у Кіровоградській області викрили на зловживанні службовим становищем. Правоохоронці вважають, що жінка допомогла підприємцю незаконно «зекономити» на податках понад 3 мільйони гривень. Натомість у податковій кажуть, що правоохоронці пізно «прокинулися» – жінка не працює в них ще з 2017 року.

Юрист агроколеджу. Юрист Олександрійського аграрного коледжу, підозрюваний у вимаганні хабаря з підприємця, на час слідства перебуватиме під домашнім арештом. Згідно з матеріалами справи, нежитлове приміщення у будівлі гуртожитку коледжу з 2016 року орендував місцевий підприємець. Він продає сантехніку і будматеріали. Строк оренди за договором — до червня 2026 року. За версією слідства, юрист коледжу з іншими не встановленими слідством посадовцями вирішив «підзаробити». Він повідомив підприємцю, що дирекція планує достроково розірвати укладений договір оренди. Проте за хабар угоду можна переукласти й продовжити термін оренди.

Скандал з житлом для переселенців. У місті Знам’янка на Кіровоградщині у липні 2023 року відкрили модульне містечко для переселенців, збудоване коштом уряду Чехії та міського бюджету. На урочисте відкриття запросили журналістів та посла Чехії в Україні Радека Матулу. Але навіть через 7 місяців після відкриття там досі ніхто не оселився. Дивіться про це смішний мем

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір