Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

РНБО ввела нові санкції проти одеського контрабандиста та «улюбленця» чиновників Одещини

Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію санкції Ради нацбезпеки та оборони щодо бізнесменів Вадима Альперіна та Араіка Амірханяна.

Указом Президента санкції проти Вадима Альперіна ввели на три роки, а проти Араіка Амірахняна на 10 років. Обом РНБО заблокувала активи, заборонила проводити торговельні операції, перевозити Україною ресурси, зупинила виконання економічних зобов’язань, заборонила виводити за межі України капітал, анулювала ліцензії, заборонила участь у приватизації чи оренді держмайна. 

Зазначимо, проти бізнесмена Араіка Амірахняна у квітні 2021 року ввели персональні санкції РНБО. 25 червня 2019 його затримали за підозрою у фінансуванні підготовки повалення конституційного ладу. Слідство вважало, що він перерахував 4 мільйони російських рублів на рахунки «митних органів» тимчасової окупаційної влади Криму. 

Але у липні 2019 року Амірханяна випустили під заставу. До того ж 14 травня 2020 року Амірханян вчиняв чотири спроби «взяти штурмом» Укравтодор у Києві. Він намагався прорватися до голови Олександра Кубракова. На цей раз Амірханяна та ще двох озброєних чоловіків зупиняла державна охорона. 27 жовтня 2020 року СБУ оголосила Амірханяна в розшук, місцем зникнення зазначили Париж. 

У лютому 2021 року СБУ повідомила Амірханяну про підозру у справі про привласнення 500 мільйонів бюджетних коштів. Одеські чиновники неодноразово віддавали підряди фірмам, пов’язаним з Амірханяном. 

З усім тим, чиновники на Одещині продовжують віддавати підряди фірмам, пов’язаним з Амірханяном чи оформленим на його родичів. 

Вадим Альперін також перебуває під санкціями РНБО і позбавлений українського громадянства. Його звинувачують в тому, що він створив і очолив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами, які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі.

Читайте також: Суд передав понад 113 мільйонів гривень, заарештованих у справі «одеського короля контрабанди», в управління АРМА

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір