Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Херсонщини: реклама в проросійському телеграм-каналі, вирок колаборанту, бюджетні кошти для руськомирця

Протягом цього тижня на Херсонщині було багато цікавого: від судових справ щодо завищення цін до новин про зрадників і дивної реклами вишу в проросійському телеграм-каналі за бюджетні кошти. «Антикорупційний вимір» слідкує за всіма цими подіями і пропонує вам найцікавіше.

Рекламою в «Труха Херсон» та «Труха Кропивницький» відзначився херсонський університет із ректором-депутатом. Навіщо йому ця реклама, невідомо, а от бюджетні кошти для тих, хто несе російські наративи, це щонайменше дивно. Але університет насправді не вперше втрапляє у проросійський скандал. Що було раніше, читайте ось тут.

В одеському суді встояла апеляція на вирок херсонському зраднику Володимиру Сальдо, який вже два роки відкрито працює на росіян. Деталі — ось тут.

А колишнього доцента одного з Херсонських університетів обвинувачують у колабораціонізмі. Обіймаючи посаду декана факультету під час окупації, він впроваджував російську освіту у вузі, вважають слідчі. Більше про справу тут.

Давній поплічник Сальдо, в минулому – посадовець Херсонської обладміністрації, який отримував бюджетні кошти за висвітлення, тепер розповідає про «третій Рейх» в Україні та інші нісенітниці з пропаганди росіян. Читайте більше про Євгена Брикова і його родину колаборантів ось тут.

І на фоні викриття колаборантів життя триває, тому є місце і звичній корупції. Наприклад, привласнення автівки

Тим часом комунальне підприємство «Херсонтеплоенерго» оприлюднило угоду на закупівлю Renault Duster на суму 979 тисяч гривень. Купують у брата Кауфмана за завищеною ціною — деталі тут

Також протягом тижня повідомлялося, що Комісія з питань розподілу субвенцій з державного бюджету виділила кошти місцевим бюджетам на облаштування укриттів у школах. Херсонщина отримала 168 мільйонів гривень.

Суд задовольнив позов Олешківської прокуратури, й визнав недійсними додаткові угоди між Дар’ївською сільською військовою адміністрацією та енергопостачальником. Внаслідок укладання додаткових угод вартість послуг необгрунтовано зросла на 300 тисяч гривень.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір