Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Розкрадання, хабарницькі справи, банкрутство аптечного підприємства

Пропонуємо стислий огляд публікацій щодо останніх корупційних кейсів на Кіровоградщині.

Розкрадання на ремонті амбулаторій. У 2018 році в передвиборчий період в Україні за президентською програмою Петра Порошенка стартувало будівництво амбулаторій в невеликих громадах. Їх тоді будували багато і зі значними темпами. Але нині правоохоронці все частіше виявляють проблеми в тих закупівлях. Так, у Кіровоградській області збудували таку амбулаторію у селі Панчево Новомиргородського району. Нині слідчі вважають, що директор підприємства вніс до актів виконаних робіт фальшиві дані про обсяг і вартість будівництва. Згодом цей факт підтвердила експертиза, яка дійшла висновку, що реально виконані роботи лише частково відповідають тим, що заявлені на папері. Таким чином завищення обсягів робіт оцінюється у 150 тисяч гривень, які отримав підрядник з бюджету незаконно. Директора підприємства підозрюють у заволодінні бюджетними коштами. Його справу передали до суду.

Справа директора театру. Перед судом постане Сергій Корнієнко, керівник Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького. За версією правоохоронців, 3,5 тисячі доларів США очільник театру вимагав від місцевого мешканця за працевлаштування до установи з можливістю бронювання від служби в армії. Натомість Корінєнко каже, що його підставили.

Банкрутство «Ліки Кіровоградщини». У Кропивницькому одне з найбільших місцевих аптечних підприємств ПрАТ «Ліки Кіровоградщини» розпочало процедуру банкрутства. Серед підприємств, які є кредиторами, окрім приватних фірм є низка комунальних установ та податкова. Переважно йдеться про комунальні лікарні, яким підприємство заборгувало виплату орендної плати. Цікаво, що вартість майна аптечного підприємства значно нижча від боргів, які мають виплатити кредиторам. Тож не відомо, чи всі отримають компенсацію. Разом із тим, власник підприємства досить не бідна людина.

Хабар за магістерську. У Кропивницькому засудили за хабарництво Анастасію Мельнік, доцентку кафедри фізвиховання Центральноукраїнського державного університету ім. В. Винниченка. Педагогиня визнала, що взяла 500 доларів зі студента за успішну підготовку та здачу магістерської роботи. Суд призначив їй штраф 34 тисячі гривень.

Підкуп керівника колонії. Перед судом постане представник підрядної фірми, яка постачала вугілля для однієї з колоній Кіровоградщини. Прокурори вважають, що чоловік намагався дати хабар керівництву колонії, аби там «закрили очі» на неякісне вугілля. Слідство встановило, що половина вугілля була значно гіршої якості, а 4 тонни вугілля взагалі не доїхало до колонії. Керівництво установи відмовилось приймати паливо, яке не відповідає умовам договору.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір