Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині ліцей з другої спроби замовив ремонт укриття. До тендера були зауваження в аудиторів та учасників

Петрівський ліцей Петрівської селищної ради Кіровоградської області 26 серпня уклав угоду з ПП «Добробуд-2» щодо капремонту укриття вартістю 13,6 млн грн. Закупівлю провели з другої спроби. І якщо в першому тендері проблеми виявила Держаудитслужба, то в другому потенційні учасники скаржились на дискримінаційні «заточки». Фірма-переможець давно освоює підряди у громаді.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

За інформацією з системи Prozorro, до кінця 2024 року фірма-виконавець має завершити капремонт підвального приміщення ліцею під найпростіше укриття.

ПП «Добробуд-2» було єдиним учасником торгів.

Схоже, потенційних учасників могла відсіяти потенційно дискримінаційна умова замовника. За тендерною вимогою, підрядник повинен надати для підтвердження кваліфікації договір про аналогічні роботи, укладений не раніше 2022 року та на суму не менше ніж 30% від оголошеної вартості вказаної закупівлі на ремонт укриття. Тобто не менше 4,1 млн грн.

Саме у ПП «Добробуд-2» така угода була. В документації, яку завантажила фірма до системи Prozorro йдеться, що у червні 2022 року Петрівська селищна рада уклала з підприємством угоду про ремонт приміщення в селі Володимирівка для розміщення евакуйованих людей вартістю 4,7 млн грн.

До слова, в системі Prozorro цієї угоди знайти не вдалося. В аналітичних системах угода також не відображається. Проте на Порталі використання публічних коштів у 2023 році є низка транзакцій з оплати за вказане укриття. Схоже, селищна рада досі не прозвітувала про проведену закупівлю в системі Prozorro.

Потенційний учасник торгів просив Петрівський ліцей змінити вимогу про вартість виконаних раніше робіт як умову участі в торгах. Учасник нагадав Рішення Антимонопольного комітету №3209-р\пк-пз від 24 травня 2017 року, в якому йдеться, що такі дії замовника порушують один з принципів здійснення закупівель — недискримінація учасників.  

Втім Петрівський ліцей не змінив своїх вимог. Пояснив, що таким чином убезпечує себе від участі недобросовісних підрядників.

Що ж до першого тендера, який провели протягом травня-червня, то через зауваження управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області ліцей розірвав угоду з ПП «Добробуд-2», яке визначив переможцем. 

Аудитори виявили, що замовник мав би відхилити пропозицію ПП «Добробуд-2» через невідповідність їхньої документації тендерним вимогам. Зрештою Ліцей розірвав угоду з фірмою та провів новий тендер.

За даними з аналітичної системи Youcontrol, ПП «Добробуд-2» зареєстроване в Олександрії 1999 року. Засновниками вказані Борис та Олена Шугурові. Обоє також зареєстровані як ФОПи та виконують для Петрівської селищної ради і її установ різноманітні будівельні роботи.

За інформацією Clarity-project, на публічних закупівлях ПП «Добробуд-2» отримало 59 договорів на суму 22,4 млн грн. Більшість підрядів від Петрівської селищної ради та її комунальних підприємств.

Читайте також:У Кропивницькому міськрада планує продати депутату ділянку в розстрочку

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір