Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: Все, що відбувалося на Миколаївщині у перший тиждень жовтня

Як з’ясував протягом минулого тижня «Антикорупційний вимір», у Миколаївській області розпорядники бюджетних коштів уклали угоди на реконструкцію таємних об’єктів. Сукупна вартість перевищила два млрд бюджетних грн. Загалом за поточний рік на Миколаївщині вже підписано договорів на суму 15,5 млрд бюджетних грн. 

Зокрема бюджетні мільйони отримує компанія місцевого обласного депутата Сергія Шульгача, а також фірма з оточення політика Геннадія Корбана. Серед великих, але дивних бюджетних закупівель у Миколаєві – 67 млн на «Безпечне місто» й 44 млн на світильники.

Крім цього в Миколаєві розпорядники бюджетних коштів, вочевидь, не дуже дбають про економію. Так, Миколаївське квартирно-експлуатаційне управління підписало угоду на постачання дров твердих порід вартістю 6,2 млн грн. При цьому ціна за деревину завищена майже у два рази.  Продукцію закупають у компанії, яка має ознаки фіктивності.

Родина очільника Миколаївської ОВА Віталія Кіма відновила заробіток на бюджеті. На початку жовтня Миколаївський департамент житлово-комунального господарства підписав допорогову угоду на заміну вікон у будинку на проспекті Героїв України в рамках підготовки до опалювального сезону.  Роботи обійдуться платникам податків у 400 тис. грн. А проводити заміну вікон буде компанія, в засновниках якої родичка голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма. Це не перший подібний підряд для компанії, пов’язаної з родиною чиновника. 

Крім того, з’ясувалося, що Миколаївська ОДА укладає договори на реконструкцію водогону з шокуюче завищеними цінами матеріалів. Як раніше повідомляв «Антикорупційний вимір», замовник встановив обмежувачі проти того, аби якісь конкуренти могли на аукціоні знизити ціну контрактів до ринкових цін.  

Також протягом першого тижня жовтня до суду передали справу комбата, який здавав бійців в оренду своєму товаришу і справу директора держпідприємства, якого звинувачують у привласненні понад 43 тонн мінеральних добрив. 

Відділ освіти Олександрівської селищної ради вже провів першу закупівлю вартістю 36,2 мільйона гривень. Найдорожчий контракт на будівництво укриття уклали з фірмою без досвіду, яка пов’язана з окупованим Донбасом

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір