Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд новин Херсонщини: що приніс передостанній тиждень січня

На цьому тижні Херсон відзначився новинами, пов’язаними із дивними діями чиновників і цікавими «відкриттями».

Так, приміром, у херсонських школах досі на видному місці підручники та інша продукція російської пропаганди. Їх ніхто не поспішав прибирати, робити якийсь музей або знищувати (списувати). Підручники країни-агресора досі перебувають на території шкіл, причому так, що їх добре помітно. Хоча місто звільнили від окупації росіян понад рік тому. 

Журналісти «Антикорупційного виміру» пригадали, скільки зарплатні отримує очільниця управління освіти, яка мала б перейматися питанням підручників, та згадали, що мільйон бюджетних гривень управління витратило на новеньку автівку. На інвентаризацію пропаганди поки коштів і часу не знайшлось. Тут читайте більше про це. 

Попри відкриту співпрацю з росіянами і навіть наявністю вироку за держзраду в одного з родини Семенчевих, їхня іменна партія – «Блок Ігоря Семенчева» – продовжує існувати. Так, лише на папері, але ж не заборонена. Як «Блок Володимира Миколаєнка» перетворився на антагоніста і які ще люди пов’язані із блоком держзрадника, читайте ось тут.

Ще одна родина держзрадників з Херсонщини потрапила до новин цього тижня. У брата вже мертвого зрадника-екснардепа Олексія Ковальова заарештували майно на понад 600 мільйонів гривень. І якщо Олексій був народним депутатом, то його брат Юрій — чинний депутат Херсонської обласної ради. Продовжив сімейну традицію співпраці з росіянами і має відповідну підозру. Власне, через це майно і заарештували. Що це за майно і в чому саме звинувачують Юрія, можна почитати ось тут.

Тим часом депутатка від «Блоку Сальдо» у 2024 році продовжить постачання продуктів до херсонської психіатричної лікарні. ТОВ «Таврія Фуд» уклало угоди на постачання продуктів до Херсонського обласного закладу з надання психіатричної допомоги Херсонської обласної ради. Дві з чотирьох угод укладені без використання електронної системи закупівель. Тобто альтернатив постачальнику ТОВ «Таврія Фуд» чиновники навіть не намагалися шукати. 

Крім того, Херсонська обласна комунальна аварійно-рятувальна служба (ХОКАРС) уклала угоду на придбання самоскида вартістю 4 948 500 грн наприкінці 2023 року. Угоду уклали 25 грудня 2023 року і мали передати самоскид КП «Прометей», що у Чорнобаївці. Проте транзакцій не було. Західний офіс Держаудитслужби виявив порушення законодавства у сфері державних закупівель та проводить фінмоніторинг закупівлі. 

Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір