Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Другий тиждень листопада

Протягом 6-12 листопада «Антикорупційний вимір» досліджував закупівлі та корупційні скандали у Кіровоградській області. Пропонуємо короткий огляд основних матеріалів.

Протипожежний захист від колишнього деесенесівця. Майже 400 тисяч гривень отримає фірма «Пожежно-техногенна безпека» за монтаж протипожежної системи у Компаніївському ліцеї Кіровоградської області. Власник фірми – колишній працівник ДСНС у Кіровоградській області. Разом з нинішнім очільником управління він свого часу був засновником громадської організації пожежників. Цікаво також, що управління ДСНС через суд домоглося закриття ліцею, допоки там не встановлять протипожежну систему, відсутність якої рятувальники виявили під час планової перевірки.

Дорога дорога. За понад 6 мільйонів гривень у Кропивницькому замовили ремонт вулиці Преображенської. Підряд отримала одеська фірма, власник якої має зв’язки з одеським політикумом. Дві дешевші пропозиції від місцевих підприємств управління ЖКГ відхилило, нібито через помилки у тендерній документації.

Ремонти укриттів у «своїх». У Голованівському районі одразу три ліцеї замовили без тендерів ремонти укриттів у місцевої фірми. Судячи з публічної інформації, власник фірми вхожий у кола місцевих бізнесово-політичних кіл.

Відсторонення судді. Нещодавно «Антикорупційний вимір» повідомляв, що НАБУ висунуло підозру у хабарництві Володимиру Гончару, судді Кропивницького апеляційного суду. Буцімто за 10,5 тисяч доларів він обіцяв зменшити покарання винуватцю смертельної ДТП. Вища рада правосуддя 6 листопада відсторонила суддю від виконання обовязків. Надалі йому мають обрати запобіжний захід на час слідства.

Зловживання в освіті. Начальниця управління освіти Кропивницької міськради Лариса Костенко отримала підозру у зловживанні службовим становищем. За версією слідства, посадовиця незаконно розпорядилася виплатити 600 тисяч гривень енергопостачальній компанії за електроенергію, яку так і не поставили у школи. Судячи з фото, які поширила прокуратура, підозру Костенко отримувала на лікарняному ліжку. Крім неї також підозру оголосили бухгалтеру міськради.

Розтрата на ремонті укриття. Цього тижня прокуратура також взялася за підрядника, який ремонтував сховище в одній зі шкіл області. За версією слідства, підприємство отримало за контрактом усі кошти, але не виконало всі передбачені роботи.

Корупція на «Схід-ГЗК». Посадовців держпідприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» запідозрили у закупівлі речовин для діяльності підприємства за завищеними цінами. Про підозру повідомили колишньому заступнику генерального директора із забезпечення виробництва на підприємстві.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір