Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: Що цікавого відбулося на Одещині протягом тижня

Багато цікавих новин передостаннього тижня березня надійшло від правоохоронців. Затримували хабарників, вручали підозри, передавали справи до суду. Також «реанімували» вже закриту справу «одеського короля контрабанди». Не обійшлося і без «закупівельної зради».   

До 9 років в’язниці з конфіскацією майна за хабарництво засудили ексслідчого СБУ. Колегія суддів Вищого антикорупційного суду винесла вирок колишньому слідчому одного з відділів Управління СБУ в Одеській області. Його визнали винним у вимаганні та отриманні хабаря у 80 тисяч доларів.

Крім того, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду повернула справу Вадима Альперіна, якого називають «одеським королем контрабанди», на розгляд у першу інстанцію. Цю справу закрили у жовтні минулого року через так звані «правки Лозового». 

Розтрати, розкрадання та зловживання 

На Одещині судять підрядника за розкрадання майже 2 мільйонів на будівництві трубопроводу. В Саратському районному суді Одеської області почали розглядати справу щодо розкрадання понад 1,85 мільйона гривень підрядником, який здійснював будівництво першої черги Татарбунарського групового водопроводу. На лаві підсудних опинився Андрій Недогон – директор ПрАТ «СМУ № 24», серед акціонерів якої є щонайменше один громадянин рф.

Двоє службовців Одеського квартирно-експлуатаційного управління (КЕУ), а також підприємець отримали підозри в розтраті коштів. Йдеться про заволодіння сумою в понад 368 тисяч гривень на закупівлі твердого палива для ЗСУ. 

Колишньому директору підрядної компанії в Одесі повідомили про підозру в заволодінні коштами. Слідчі вважають, що підрядник привласнив 55 тисяч гривень за ремонтні роботи, які не виконав. 

Вищий антикорупційний суд призначив для голови Одеської районної ради Віталія Барвіненка заставу у розмірі мільйон гривень та поклав обов’язки. Через невстановлене місцезнаходження раніше він отримав підозру у зловживанні владою заочно. Наразі Барвіненка правоохоронці все-таки «знайшли».  

У справі начальника філії держпідприємства «Ліси України» завершили досудове розслідування. Посадовця підозрюють у службовій недбалості, через яку на території Національного природного парку в Одеській області зрубали дерев на 145 мільйонів гривень. Його справу передали до суду. 

Справи про хабарництво 

Депутат Білгород-Дністровської районної ради Анатолій Хмільківський, якого в лютому цього року затримали на хабарі, записав звернення до громадськості. У ньому він стверджує, що 20 тисяч доларів отримав як плату за бізнес-консультацію, а не як неправомірну вигоду. 

Мешканцю Одещини повідомили про підозру у корупційному злочині. За версією правоохоронців, 2 тисячі доларів хабаря він хотів дати прикордоннику за можливість незаконного виїзду з країни.

Також на Одещині затримали жителя Ізмаїла за підозрою в організації схеми незаконного перетину кордону. Слідство встановило, що за 3,5 тисячі затриманий нібито влаштував військовозобов’язаного до прикордонного підприємства й надав йому піший маршрут, аби той незаконно дістався Молдови. 

Що у закупівлях 

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області в результаті тендерів обрала двох підрядників, які отримають бюджетні кошти за експлуатаційне утримання автомобільних доріг. Переможцями стали «дорожні гіганти» — ТОВ «Автомагістраль-Південь» та «Ростдорстрой». Останню фірму пов’язують з одеським мером Геннадієм Трухановим.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір