Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: Що відбувалося протягом третього тижня січня на Одещині

Протягом третього тижня січня на Одещині відбулося кілька цікавих закупівель, правоохоронці відзвітували про декілька затримань та вручень підозр у корупційних справах, а компанії, афільовані зі скандальним бізнесменом Гринкевичем продовжували постачати продукти військовим. Детальніше про ці події читайте в нашому матеріалі. 

Що по закупівлях

АТ «Одеська ТЕЦ» без використання електронної системи закупівель замовила послуги з прокату промислового транспорту на майже 100 тисяч гривень. Підрядником обрали ТОВ «Укрснаб ЛТД», яке фігурує в кримінальному провадженні про розтрату коштів службовими особами АТ «Одеська ТЕЦ» шляхом зловживання службовим становищем.

Подільська міська лікарня заплатить 1,88 мільйона гривень за облаштування ліфта компанії «Краянліфт». Ця компанія фігурує у справі про розкрадання бюджетних коштів та службове підроблення фірмою, якою керує ексдепутат Одеської облради.

Навчальні заклади в місті Балта на Одещині активно закуповують продукти харчування у ФОПа, якому минулого року мер цього міста допоміг розвинути власний бізнес. Місцеві журналісти факт підтримки підприємця владою та витрачання грошей на його бізнес з кишені громадян подавали як здобуток. Здобувши досвід облаштування туалету, пандуса та зони відпочинку на пляжу, підприємець отримав без конкурсу підряд на постачання харчів дітям.

Ведеться слідство 

Суддя Київського районного суду міста Одеси обрав запобіжний захід у вигляді застави підприємиці, яку підозрюють в привласненні грошей та службовому підробленні. Мова йде про привласнення грошей під час ремонту річкового причалу №1 розташованого по вулиці Грецькій, 1 «а» у Білгороді-Дністровському. Прокурор, аргументуючи розмір застави, посилався на те, що у підозрюваної належний матеріальний стан, оскільки вона є ФОП-ом з 2018 року та працює перукарем. 

Затримання тижня 

Головного спеціаліста районного управління Держспоживслужби в Одеській області затримали під час отримання хабаря в 1000 доларів. Правоохоронці вважають, що гроші він вимагав від підприємця за те, аби не перешкоджати роботі його фірми.

Також в Одесі поліцейські затримали генерального директора приватного підприємства під час одержання хабаря в 1000 доларів. Як встановило слідство, за гроші він обіцяв військовослужбовцю допомогти з оформленням документів про хворобу матері. 

Двох співробітників відділу поліції на Одещині затримали за вимагання грошей з підприємців на ринку «7 кілометр». За інформацією Одеської обласної прокуратури, поліціанти щомісяця вимагали хабарі з підприємців. В іншому випадку торговцям погрожували «заважати» продавати, зберігати та ввозити товар на територію Промтоварного ринку. 

Підозри 

Колишнього генерального директора Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф підозрюють у розтраті 500 тисяч гривень на  закупівлі медичних матеріалів.

Інспектору Держпродспоживслужби прикордонного відділу «Одеса» повідомили про підозру за вимагання та отримання хабаря від підприємця, який експортував тваринну сировину. 

Запобіжний захід 

Вища рада правосуддя надала дозвіл на утримання під вартою одного з суддів Білгород-Дністровського міськрайонного суду. Його підозрюють в отриманні хабаря за рішення, яке б допомогло уникнути мобілізації.

Що там Гринкевичі? 

Компанія, афілійована з Ігорем Гринкевичем, продовжує постачати продукти військовим на Херсонщині, Миколаївщині та Одещині. Журналісти «Антикорупційного виміру» відшукали контракт, який досі діє. 

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір