Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд новин Херсонщини: загублені 7,7 мільйона в депутатській декларації, переплата на OSB-плитах і затримання підозрюваної у держзраді

Тиждень, що минає, знову приніс низку корупційних скандалів на Херсонщину, а ще стало відомо про затримання ексочільниці управління, яка, на думку правоохоронців, під псевдо працювала на окупантів. Читайте огляд найцікавіших корупційних новин тижня від «Антикорупційного виміру».

Переплати на закупівлях під час війни – і Херсонщину це не минуло. У розтраті понад 700 тисяч гривень підозрюють колишнього очільника КП «Парки Херсона»: правоохоронці вважають, що OSB-плити він міг придбати дешевше. Нагадаємо, це ті самі плити, якими херсонці тимчасово замінюють вибиті через обстріли росіян вікна і вітрини. Детально про цю справу ось тут.

Народний депутат України Павло Павліш, якого обрали за 182-м округом (місто Херсон), хоче стати суддею Конституційного суду України. Однак, не знає, чому НАЗК нарахували у нього 7,7 мільйона гривень (близько 250 тисяч доларів) перевищення активів, отриманих законним шляхом, над доходами. Що сталось і що з цього приводу думає Павліш, читайте ось тут.

Довгоочікуване затримання сталось на Миколаївщині: колишню очільницю херсонського управління охорони здоров’я Світлану Межерицьку затримали за підозрою у державній зраді. Правоохоронці вважають, що вона працювала на росіян у Херсоні у 2022 році під псевдонімом. Суд вирішив тримати Межерицьку під вартою без права застави. Яку зарплату отримала Межерицька під час окупації та вже після звільнення Херсона коштом херсонських платників податків, читайте ось тут.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір