Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині посадовець брав хабарі за швидке виконання судових рішень і сам став підсудним

Начальник одного з районних відділів державної виконавчої служби в Одеській області постане перед судом за звинуваченням у корупції. За версією слідства чоловік брав гроші за прискорення виконання судових рішень. 

Як повідомила пресслужба Одеської обласної прокуратури, скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з районних відділів державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Посадовцю інкримінують одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

«Слідством встановлено, що керівник відділу налагодив протиправну схему з систематичного одержання хабарів від сторін виконавчого провадження за «швидке» виконання рішень суду без відкриття провадження та сплати до бюджету 10% виконавчого збору», – йдеться в повідомленні.    

Зокрема, за пришвидшення виконання рішення суду про стягнення 20 тис. дол США боргу, чоловік, за даними слідчих, запропонував заплатити йому 3 % від суми, щоб він швидше «розібрався» з боржником. Крім того, він начебто схиляв позивача не пред’являти виконавчий документ, адже у разі повернення боргу на виконання рішення суду, він отримає гроші у гривні, що не вигідно. Також він переконував позивача, що боржник скоріше за все буде оскаржувати дії держвиконавців та рішення суду, що значно затягне процес повернення боргу по строках.

Затримали посадовця на його робочому місці під час отримання 600 доларів хабаря. Наразі його відсторонено від займаної посади. 

Читайте також: Чиновників з Білгорода-Дністровського підозрюють в привласненні бюджетних коштів

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір