Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Житель Одещини за 3,5 тисячі доларів допомагав ухилянту покинути країну, – поліція

На Одещині затримали жителя Ізмаїла за підозрою в організації схеми незаконного перетину кордону. Слідство встановило, що за 3,5 тисячі затриманий нібито влаштував військовозобов’язаного до прикордонного підприємства й надав йому піший маршрут, аби той незаконно дістався Молдови. 

Як повідомляє поліція Одещини, житель Ізмаїльського району знайшов військовозобов’язаного, що хотів незаконно виїхати з країни. Останній мав заплатити ізмаїльцеві 3,5 тисячі доларів. За цю суму ухилянт отримав піший маршрут до Молдови в обхід пунктів пропуску, а також довідку про те, що він нібито працює на підприємстві у прикордонній зоні.

Довідка давала чоловіку змогу безперешкодно перетнути транзитну зону на шляху до Ізмаїльського району. Ухилянт передав ізмаїльцеві 200 доларів завдатку та копії документів для довідки. Тоді в узгоджений день обоє зустрілись в Ізмаїльському районі та рушили в сторону прикордонного міста Рені. Там організатор схеми отримав від військовозобов’язаного решту грошей, після чого його і затримали. 

Ізмаїльцеві повідомили про підозру у сприянні незаконному перетину кордону. За цей злочин йому загрожує від семи до девʼяти років позбавлення волі. Наразі він перебуває під вартою з можливістю виходу під заставу у розмірі 908 400 гривень. 

Читайте також: На  Одещині чоловік намагався дати хабаря прикордоннику за переправлення ухилянта за кордон

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір